Miesiąc marzec obfitował w naszej Bursie w zajęcia kulinarne. W ostatnim dniu miesiąca młodzież przygotowywała kanapki w kształcie połówek serca. Następnie smarowała je różnymi smakami dżemów: brzoskwiniowym, z czarnej porzeczki, z truskawek i z malin. By kanapkowa uczta smakowały jeszcze lepiej, dodano do nich plasterki pomarańczy lub jabłka. Młodzież nie tylko chętnie przygotowywała kanapki ale także równie chętnie je zjadła. Zajęcia prowadziła wychowawczyni Małgorzata Lasek.
W marcu, młodzież degustowała także pączki, przy okazji tłustego czwartku. Aby nadać im wyjątkowego charakteru, wychowankowie ozdabiali je słodkimi serduszkami. Każda z osób mogła samodzielnie narysować lukrowym mazakiem, wybrany przez siebie miły akcent ; uśmiechniętą buzię lub serduszko. Wygrało serce. Akcję przeprowadziły wychowawczynie : Magdalena Wolańska i Małgorzata Lasek.